Υπάρχουν δύο εντελώς διαφορετικοί τύποι απορροφητικού καθαρισμού:

 1. Η παραδοσιακή βαριά και θορυβώδη σκούπα που μεταφερόμενη από δωμάτιο σε δωμάτιο ενοχλεί εσάς και την οικογένειά σας προκαλώντας ζημιές στα έπιπλά σας.

 2. Η εναλλακτική λύση είναι η εγκατάσταση του Κεντρικού Συστήματος Καθαρισμού Elek Trends (ΕΤ), Βελγικής προέλευσης.

1. ΕΥΚΟΛΟΧΡΗΣΤΟ

 • Το μόνο που έχετε να χρησιμοποιήσετε είναι ένα ελαφρύ λάστιχο που συνδέεται με τις βαλβίδες απορρόφησης.

 • Το λάστιχο κινείται απαλά μεταξύ των επίπλων χωρίς να προκαλεί οποιαδήποτε ζημιά.

2. ΑΘΟΡΥΒΟ

 • Το σύστημα κεντρικού καθαρισμού είναι αρκετά μακριά από τον χώρο που ζούμε καθημερινά. Έτσι  ενώ σκουπίζετε μπορείτε να ακούτε ραδιόφωνο, να μιλάτε στο τηλέφωνο, να ακούτε και το κουδούνι της πόρτας και το θυροτηλέφωνο.

3. ΥΓΙΕΙΝΟ

 • Όλη η σκόνη συγκεντρώνεται στον ειδικό κάδο και ο αέρας της αναρρόφησης διοχετεύεται εκτός του συστήματος με ειδική εξάτμιση.
  • ΟΧΙ ΠΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΜΕΝΗ ΣΚΟΝΗ

  • ΟΧΙ ΠΙΑ ΑΣΧΗΜΕΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ

  Το σπίτι παραμένει καθαρό από τη σκόνη η οποία είναι υπεύθυνη για πολλές αλλεργίες και για την αύξηση των συμπτωμάτων του άσθματος.

 • Ένα πρόβλημα της παραδοσιακής απορροφητικής σκούπας είναι ότι ο αέρας που εκτοξεύεται από τη σκούπα λόγω απορροφητικότητας μετακινεί σκόνες προς τα πάνω μη επιτρέποντας έτσι τα ελαφρά μόρια σκόνης να απορροφούνται. Το γυμνό μάτι βέβαια δεν βλέπει αυτά τα μόρια σκόνης. Με το σύστημα κεντρικού καθαρισμού ELEK TRENDS η σκόνη μεταφέρεται από τον χώρο καθαρισμού απ’ ευθείας στον χώρο που βρίσκεται η κεντρική μονάδα απορρόφησης, με αποτέλεσμα να απορροφούνται πλήρως όλα τα μόρια σκόνης καθώς και όλα τα μικρόβια.

 • Η σακούλα της παραδοσιακής σκούπας προκαλεί την ανάπτυξη μικροοργανισμών όπως βακτήρια και άλλους ιούς επικίνδυνους για την υγεία του ανθρώπου. Με την επόμενη χρήση της παραδοσιακής σκούπας μέρος των μικροβίων αυτών εκτοξεύονται στο δωμάτιο και παραμένουν στην ατμόσφαιρα του σπιτιού, όπου μετά από λίγες ώρες επανακάθονται πάλι στο πάτωμα ή στα έπιπλα. Το κεντρικό απορροφητικό σύστημα καθαρισμού E.T. διαχωρίζει τη σκόνη από τα σκουπίδια λόγω της κυκλωνικής λειτουργίας.
 • Απομακρύνει τους κόκκους σκόνης και τα μικροσκοπικά παράσιτα (π.χ. ΑΚΑΡΙ) με αποτέλεσμα την μείωση των αλλεργιών και των συμπτωμάτων άσθματος.

 • ΟΧΙ ΠΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΜΕΝΟΣ ΑΕΡΑΣ

4. ΠΡΑΚΤΙΚΟ

 • Πώς θα καθαρίσετε σημεία που βρίσκονται ψηλά πάνω από το πάτωμα; Με το μακρύ λάστιχο 10μ. του Συστήματος ELEK TRENDS μπορείτε να καθαρίσετε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού όσο ψηλά κι αν είναι.

 • Ο καθαρισμός της σκάλας δεν είναι εύκολη δουλειά. Ίσως πρέπει να σηκώνετε τη βαριά παραδοσιακή σκούπα και να τη ανεβοκατεβάζετε σκαλί-σκαλί. Με το Σύστημα ELEK-TRENDS έχετε να εργαστείτε με ένα ελαφρύ λάστιχο το οποίο ζυγίζει λιγότερο από 1.8 κιλά.

 • Η απορροφητική μηχανή τοποθετείται συνήθως έξω από το σπίτι σε αποθήκη, μηχανοστάσιο, γκαράζ ή υπόγειο χώρο.

5. ΥΨΗΛΗ ΑΠΟΔΟΣΗ

Από τη στιγμή που ο σάκος της παραδοσιακής σκούπας γεμίζει, η απόδοση της σε απορρόφηση μειώνεται κατά πολύ. Το κεντρικό απορροφητικό σύστημα ELEK TRENDS εργάζεται συνέχεια με την μέγιστη απορρόφηση, επειδή η απορρόφηση δεν διέρχεται μέσω της σκόνης και των σκουπιδιών.

6. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ

Το κεντρικό σύστημα καθαρισμού μπορεί να καθαρίσει περισσότερο επιμελημένα και γρήγορα από κάθε άλλη κοινή σκούπα. Η μεγάλη ποικιλία από εργαλεία και εξαρτήματα σημαίνει για εσάς ότι μπορείτε να καθαρίζετε τα πάντα μέσα σε ένα σπίτι (ΖΩΑ, Αυτοκίνητα, Κομπιούτερ κ.λ.π)

7. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με μια απλή συντήρηση του συστήματος εξασφαλίζεται ότι θα διατηρήσει την απόδοσή του για πάρα πολλά χρόνια.Το εξελιγμένο σύστημα φιλτραρίσματος σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να αγοράζουμε σακούλες, το ειδικό υφασμάτινο φίλτρο του μπορεί να χρειαστεί αλλαγή μετά από 4-5 χρόνια.

Οι απλές ηλεκτρικές σκούπες έχουν τα ακόλουθα μειονεκτήματα:

α. Ηχορύπανση

β. Περιορισμένη δυνατότητα απορρόφησης

γ. Ανάγκη συχνής αντικατάστασης του σάκου συλλογής σκόνης & φίλτρων

δ. Αδυναμία κατακράτησης μορίων σκόνης & μικροβίων καθότι ο μηχανισμός βρίσκεται στο χώρο καθαρισμού.
Το κεντρικό  σύστημα καθαρισμού ELEK TRENDS έρχεται να δώσει λύσεις στα πιο πάνω προβλήματα που δημιουργούν οι κλασσικές ηλεκτρικές σκούπες:

Α. Εξάλειψη θορύβου:  To μοτέρ βρίσκεται σε απομονωμένο χώρο.

Β. Μέγιστη εκμετάλλευση της απόδοσης της συσκευής: Οι κοινές φτερωτές που χρησιμοποιούνται από τις κλασσικές σκούπες έχουν αντικατασταθεί από ειδικές τουρμπίνες οι οποίες δίνουν στην κεντρική μονάδα τη δυνατότητα μεγαλύτερης απορροφητικής ικανότητας με μικρότερη κατανάλωση ρεύματος.

Γ. Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής: Η κεντρική μονάδα καθαρισμού παραμένει σταθερή, προστατευμένη από φθορές ενώ η όλη εργασία γίνεται από τον ελαφρύ (μόνο 3 Kg) εύκαμπτο σωλήνα, διευκολύνοντας τον χρήστη και κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο.

Δ. Υγιεινή: Η σκόνη μεταφέρεται από τον χώρο καθαρισμού απ’ ευθείας στον χώρο που βρίσκεται η κεντρική μονάδα απορρόφησης με αποτέλεσμα τα μόρια σκόνης και τα μικρόβια που διαφεύγουν από τα φίλτρα μίας κλασσικής σκούπας να μην παραμένουν στον χώρο καθαρισμού.

Ε. Οικονομία: Το σύστημα της ELEK TRENDS μειώνει τον χρόνο καθαρισμού κατά 50 % χάρη στην ευκολία χρήσης του και την μεγάλη απορροφητική του ικανότητα. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζει οικονομία σε εργατοώρες καθώς & μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των δαπέδων.

ΣΤ. Προστασία των επίπλων: Χάρις στον ελαφρύ και εύκαμπτο σωλήνα του συστήματος ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος γδαρσίματος ‘η κτυπήματος των επίπλων που προκαλείται από την μεταφορά μίας κλασσικής ηλεκτρικής σκούπας.

Ε. Διαχωριστής νερού: Δυνατότητα απορρόφησης υγρών καθώς και χρησιμοποίηση νερού για τον καθαρισμό λεκέδων ο οποίος γίνεται με τον ειδικό διαχωριστή υγρών που συνοδεύει προαιρετικά το σύστημα ELEK TRENDS.

Η νέα, καινοτόμος σειρά “Millennium” περιλαμβάνει νέες τεχνολογίες σχεδιασμένες να ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο στις τρέχουσες εξελίξεις της αγοράς στον τομέα του κεντρικού συστήματος ηλεκτρικής σκούπας, διατηρώντας παράλληλα την ίδια ποιότητα και αρχή λειτουργίας.

Ο ΝΕΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ…

Αποτελεί την απόρροια της επένδυσης μεγάλου κεφαλαίου από την Elek Trends Productions, αποδεικνύοντας τη δέσμευση της εταιρίας ως πρωτοπόρο Ευρωπαϊκό κατασκευαστή και προμηθευτή εξοπλισμού  κεντρικού συστήματος ηλεκτρικής σκούπας σε μια γρήγορα αναπτυσσόμενη αγορά

Η ΝΕΑ ΣΕΙΡΑMILLENNIUM…

Είναι κατασκευασμένη από PC/ ABC – ένα νέο συνθετικό υλικό το οποίο δημιουργήθηκε από το εκτεταμένο πρόγραμμα έρευνας και ανάπτυξης νέων προϊόντων της Elek Trends. Είναι αντιστατικό, άφλεκτο και δεν υφίσταται διάβρωση. Είναι σχεδιασμένο για χρήση σε υψηλές θερμοκρασίες αέρα, ενώ οι ισχυρές μονάδες της ηλεκτρικής σκούπας δημιουργούν υψηλή αρνητική πίεση (κενό). Επίσης, παρέχει μειωμένα επίπεδα θορύβου του κινητήρα και η προσαρμογή της στον τοίχο είναι ακόμη πιο εύκολη.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ…

Η αεροστεγής τοποθέτηση των σημείων εισόδου του αέρα βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα του συστήματος. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο λόγω της αρθρωτής κατασκευής του κινητήρα και της θήκης του φίλτρου. Ο βελτιωμένος σχεδιασμός του συστήματος κυκλώνα παρέχει ακόμη καλύτερο διαχωρισμό της σκόνης. Η κωνική είσοδος του αέρα επιτρέπει τη χρήση εύκαμπτων σωλήνων εξωτερικής διαμέτρου και 50 mm και 2΄΄. Το δευτερογενές υφασμάτινο φίλτρο έχει μεγαλύτερο εμβαδόν και πιο απλοποιημένη προσαρμογή με κλιπ. Το δοχείο απορριμμάτων σταθεροποιείται με μπαγιονέτα – απλώς γυρίστε το για να το τοποθετήσετε στη θέση του ή να το απομακρύνετε. Ακόμη πιο εύκολος ο επιτοιχισμός του.

Μοντέλα

  MI 1411 MI 1511 MI 2411 MI 3001S
         
Χρήση        
Επιφάνεια Καθαρισμού 200 m2 300 m2 700 m2 800 m2
Μεγ. Αρ. Υποδοχών 7 10 15 16
Μεγ. Αρ. Χρηστών 1 1 1 1
Μεγ. Απόσταση μηχανής-πρίζας 20 m 35 m 50 m 65 m
         
Μοτέρ        
Γενικά Χαρακτηριστικά 220-250VAC, 50HZ 220-250VAC, 50HZ 220-250VAC, 50HZ 220-250VAC, 50HZ
Τύπος Μοτέρ By-Pass By-Pass By-Pass 2 x By-Pass
Μεγ. Φόρτος 6.0 A 7.0 A 8.5 A 2 x 6.0 A
Μεγ. Ισχύς 1560 W 1536 W 1850 W 2 x 1450 W
Μεγ. Κύκλοι Λειτουργίας 22000 / min 25790 / min 28086 / min 24628 / min
Φορτίο Πυκνωτή 8 A 8 A 10 A 2 x 8 A
Διάμετρος Πλαισίου Μοτέρ 145 mm 145 mm 145 mm 183 mm
         
Τουρμπίνα        
Στάδια 3 3 3 2 x 2
Μεγ. Αρνητική Πίεση 2733 mm H2O 3482 mm H2O 3651 mm H2O 4200 mm H2O
Μεγ. Ροή Αέρα 48.1 L/sec 44.7 L/sec 52.7 L/sec 49.5 L/sec
AirWatts 380 W 448 W 627 W 801 W
Εξαερισμός Εξωτερικός Εξωτερικός Εξωτερικός Εξωτερικός
Αγωγός Εξόδου 50 mm 50 mm 50 mm 50 mm
         
Φίλτρα        
Κυκλωνικό (95% – 98%) X X X X
Πλύσιμο Αφρού
Χάρτινο Φίλτρο
Υφασμάτινο Φίλτρο X X X X
Χαρτοσακούλα
Κάδος Σκόνης 18 L 18 L 18 L 18 L
Διαστάσεις Μηχανής (W x H x D) 0.38 x 1.00 x 0.40 m 0.38 x 1.00 x 0.40 m 0.38 x 1.00 x 0.40 m 0.38 x 1.00 x 0.40 & 0.38 x 0.35 x 0.40 m
Απαιτούμενες Διαστάσεις Εγκατάστασης Μηχανής 0.75 x 1.40 x 0.75 m  0.75 x 1.40 x 0.75 m 0.75 x 1.40 x 0.75 m 0.80 x 1.75 x 0.75 m
Elek Trends Premium

elek_trends2Το μοντέλο Premium σχεδιάστηκε για να καλύψει μια ειδική μερίδα της αγοράς λόγω του χαμηλού κόστους του.Η αγορά που καλύπτει το μοντέλο Premium είναι :
 • Διαμερίσματα με 3-4 πρίζες μέγιστο.
 • Μικρές μονοκατοικίες με 3-4 πρίζες μέγιστο
 • Οικίες με εμβαδόν 120 m2 μέγιστο.

 

Γενικά χαρακτηριστικά Τεχνικά χαρακτηριστικά
 • Λυτός σχεδιασμός
 • Ανθεκτικός κινητήρας με υψηλή αναρροφητική ισχύ
 • Ελάχιστη συντήρηση (με την χρήση χάρτινης σακούλας)
 • Χαμηλό επίπεδο θορύβου (με ειδικό σύστημα μείωσης του θορύβου)
 • Συμβατό με όλα τα αξεσουάρ της Elek Trends
 • Πιστοποίηση CE
 • Εύκολη τοποθέτηση στο τοίχο
Διαστάσεις Μονάδας 33 x 40 x 32 cm
Διάστασεις Εγκατάστασης 50 x 60 x 60 cm
Μέγ. Απόσταση μηχανής-πρίζας 15 m
Μεγ. Αριθμός Χρηστών 1
Κάλυψη Επιφάνειας 120 m2
Πρωτεύον Φίλτρο Paper filter
Δευτερεύον Φίλτρο Foam filter
Χωρητικότητα Κάδου 8 L
Διάμετρος Πλαισίου Μοτέρ 139 mm
Μοτέρ 220 – 250 VAC, 50 HZ
Μεγ. Ισχύς 1610 W
Μεγ. Φορτίο 6.5 A
Τύπος Μοτέρ Through flow
Στάδια Τουρμπίνας 1
Μεγ. Ροή Αέρα 51.6 L/sec
Μεγ. Αρνητική Πίεση 3020 mm H2O
AirWatts  587 W

 Λαβή σωλήνα με διακόπτη – Μαλακή λαβή

switched_hose

Από εδώ και στο εξής όλα τα μοντέλα μας θα διαθέτουν τον καινούριο ΜΑΛΑΚΟ ΣΩΛΗΝΑ και την ΛΑΒΗ με ΔΙΑΚΟΠΤΗ. O νέος αυτός σωλήνας θα προσφέρει μεγαλύτερη ευκολία και ποιότητα στην χρήση.

Ο νέος σωλήνας θα διατίθεται στα παρακάτω μεγέθη : 7,5m – 9m – 10m – 12m

kema-keur-mark

 

ΕΝΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΑΓΚΗ!

ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΣΕΤ

(Standard Set)

Βούρτσα γενικής χρήσης

1c

Εργαλείο για ταπετσαρίες

Στρογγυλή βούρτσα επίπλων

Ρυθμιζόμενο εργαλείο για χαλιά

Σετ εξαρτημάτων με κανονικό εύκαμπτο σωλήνα 7.5m
Εύκαμπτος σωλήνας 10m

2014-Honda-Odyssey-Touring-Elite-vacuum
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΒΟΥΡΤΣΑ TURBO
ΑΣΥΡΜΑΤΕΣ ΒΟΥΡΤΣΕΣ TURBO
Βούρτσα λουστραρίσματος Turbo

Εξάρτημα καθαρισμού χαλιού
Turbo με μπαταρία και φορτιστή

Εξάρτημα καθαρισμού
χαλιού Turbo

Βούρτσα λουστραρίσματος
Turbo

Βούρτσα επίπλων Turbo

ΑΛΛΕΣ ΒΟΥΡΤΣΕΣ

Βούρτσα για καλοριφέρ

Βούρτσα χειρός

Δονούμενη βούρτσα

Βούρτσα με ανιχνευτή σκόνης

Στρογγυλεμένη βούρτσα

Διπλή βούρτσα


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΥΠΟΔΟΧΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΣΚΟΥΠΑΣ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ DESIGN

 • Εντοιχίζονται στο δάπεδο ή τον τοίχο
 • Κατασκευασμένες από ανοξείδωτο ατσάλι
 • Κάλυμμα που ανοίγει 110°
 • Διατίθενται με εκκινητήρα γενικής χρήσης
 • Βάθος εγκατάστασης 1 mm
 • Διαστάσεις: 80 ´ 96 mm
1
Εξάρτημα ευθείας προσαρμογής
2
Εξάρτημα σωληνοειδούς προσαρμογής
3
Εξάρτημα γωνιακής προσαρμογής
4
Εξάρτημα προέκτασης προσαρμογής
ivory white brass bronze inox athracite leonarde silver
Κρεμ Λευκό Ορείχαλκος Μπρούτζος Ανοξείδωτο
ατσάλι
Ανθρακίτης Μπρούτζος
Leonardo
Ασημί
Leonardo

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΥΠΟΔΟΧΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΣΚΟΥΠΑΣ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣMILLENNIUM 

 • Ίδιες διαστάσεις και χρώματα με τις Ευρωπαϊκές ηλεκτρικές υποδοχές και διακόπτες
 • Κάλυμμα που ανοίγει 180°
 • Ελαφρώς στρογγυλεμένος σχεδιασμός
 • Διατίθενται με εκκινητήρα γενικής χρήσης
 • Συμβατές με τα υπάρχοντα εξαρτήματα
 • Βάθος εγκατάστασης 8.8 mm
 • Διαστάσεις: 80 ´ 80 mm

 

mwhite mivory mgrey mathracite
Λευκό Κρεμ Γκρι Ανθρακίτης
mbrown  msilver mleonarde mblack
Καφέ Ασημί Leonardo Μπρούτζος
Leonardo
Μαύρο
Διασωλήνωση:Η διασωλήνωση του συστήματος γίνεται κάτω από το πάτωμα ή μεσα στους τοίχους. Σε κτήρια των οποίων η κατασκευή έχει ολοκληρωθεί, η διασωλήνωση μπορεί να γίνει εξωτερικά στους τοίχους με ειδική κάλυψη.

Βαλβίδες: Οι βαλβίδες απορρόφησης τοποθετούνται στους εσωτερικούς τοίχους κοντά στις πόρτες.  
sockets
Λάστιχο απορρόφησης (Flexible):

 • Το 10μ. λάστιχο (flexible) μπορεί να καλύψει εμβαδό γύρω στα 130τ.μ.
 • Τρεις – τέσσερις βαλβίδες είναι συνήθως αρκετές για ένα  σπίτι 300τ.μ.
 
lastiho  
Λειτουργία: Η λειτουργία του συστήματος αρχίζει αυτόματα με την τοποθέτηση του απορροφητικού λαστίχου στη βαλβίδα απορρόφησης.  
socket

Δείτε επίσης το πιο κάτω video: